top of page

Liçi

Litchi chinensis

Modern parfümlerin ilginç notası ilk defa 1919'da Jacques Guerlain'in Mitsouko'yu piyasaya sürmesiyle tanındı ancak geçen zaman içinde parfümcülerin onu keşfedip zengin nota olasılıklarını fark edip parfümlerde ortaya çıkarmaya başladığı 80'li yıllara kadar pek bilinen ve aranılan bir nota değildi.


Modern parfümlerin ilginç notası liçi

Liçi tatlı, taze, sulu ve enfes kokunun mükemmel bir birleşimini andıran hatta alttonlarında da bir tutam gül ve bal kokusu ihtiva eden büyüleyici bir kokusu vardır.

Liçi parfümler

Tarihte kral meyvesi olarak anılan liçi meyvesi güney Çin başta olmak üzere Hindistan, Vietnam, filipinler de yetişmektedir.

Parfüm notaları Liçi meyvesi

Parfüm endüstrisinde kullanılan birçok meyve arasında liçi şüphesiz en egzotik olanlardan biri olup doğal yöntemler ile gerçek liçi esansı elde etmenin maliyetli ve yavaş bir süreç olduğunu belirtmekte fayda vardır.


Liçi meyvesi ve parfüm

Bu yüzden parfümcülerin bu karakteristik notaları kimyasal sentez tekniklerini kullanarak yeniden simüle etmeleri elzem olmuştur.


Özetleyecek olursak günümüzün gelişmiş Laboratuvarlarda liçi molekülleri oluşturmak için kimyager parfümcüler karmaşık bir süreç ile meyvenin esterler, aldehitler, ketonlar ve terpenler gibi doğal aromatik bileşenlerinden ilham alarak ve bu bileşikleri bir araya getirmek için kimyasal reaksiyonlar aracılığı ile eşsiz liçinin doğal rayihasına sadık kalarak parfümeri için sentetik koku molekülleri oluştururlar.

'cis-rose oxide'

Liçi ve parfüm

Liçi, narenciye, tropik meyveler, beyaz çiçek notları ve odunsu notalar dahil olmak üzere diğer bileşenlerle çok iyi uyum sağlar.

Genellikle sıcak yaz günleri için dolu dolu fantastik, kibar, ferahlatıcı yaz koku notası arıyorsanız liçiyi yepyeni tasarımlar için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz ve ayrıca misk, amber gibi daha sofistike kompozisyonlara egzotik, büyüleyici bir dokunuş da katabilecek ender notalardan olduğu belirtmek gerekir.


Liçi içerikli parfümler

Chloé Eau de Parfum by Chloé

Goutte de rose eau de toilette by Cartier

Very good girl by Carolina Herrera

Sugar Lychee Eau de Parfum by Fresh

Lust in Paradise by Ex Nihilo Paris

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Siyah Sapote

Hint inciri

bottom of page