Arkeolojik kazılardaki buluntular Mısır Petosiris mezar duvarlarındaki kabartma hiyerogliflerin tercümesi parfümlerin nasıl yapıldığına dair önemli kanıtlar sunarken eski Mısırlıların ve Mezopotamyalıların M.Ö. 3.000 kadar parfüm yapıldığını gösteren tarihi kayıtlar bulunmuştur.
İlk Mısırlı parfümcüler ve Mısırlı rahipler, kurbanlık sunuların kokusunu tatlandırmak için aromatik tütsü reçinelerini yakarak ritüellerde tanrıları memnun ve mutlu ettiğine inanıyorlardı.
Mısırdaki antik mezarlar 1897'de arkeologlar tarafından açıldığında, parfümlerin orijinal, tatlı kokularını halen koruduğu keşfedildi.
Mısır tarihinin önemli figürleri olan firavunlar, mısırlı rahipler ve aristokratlar mumyalanarak güzel kokular ile birlikte gömülmüşlerdir.
Mısır antik el yapımı parfümleri, katı veya sıvı yağlarla birleştirilmiş farklı bitkiler, çiçekler ve ağaç parçaları ile birlikte keten tohumu, moringa, susam yağı, zeytin yağı, badem özleri, terebentin ve benzoin parfümlerinde yaygın olarak kullanılan maddelerden sadece bir kaç tanesidir.
Mısırda genellikle ahlaki saflığın sembolü olarak kabul edilen parfümler, yüksek sosyal statüye sahip olanlar için bir zorunluluktan öte tıp ve afrodizyak etkilerinden dolayı saygı görürdü.
Tarihte Kleopatra'nın, acı badem yağı, tarçın ve mür reçinesini banyolarında kullandığı biliniyordu.
Comments