top of page
Yazarın fotoğrafıkokuesans.com

Kötülüğün kokusu

Genel tanım

Kötülüğün kokusu

Evrende herşeyin kendine ait bir frekansı olduğu gibi güzel ve kötü kokularında bilimsel olarak bazı frekanslara sahip olduğu ve bu bağlamda insan psikolojisinde de kötü hissiyatlar oluşturduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


Çürük Kokusu: Bozulmuş et, çürüyen meyve veya bitkisel materyallerin yaydığı kokular, genelde insanları rahatsız eder ve tehlike algısını tetiklerek ölüm ve toprak altında bozulma fikrini çağrıştırır.


Sülfür: Kükürt veya yanmış lastik gibi keskin, rahatsız edici kokular, mitolojik olarak da cehennemle veya kötülükle ilişkilendirilmiştir.


Kan Kokusu: Metalik, demir içeren kan kokusu; hem biyolojik hem de korkutucu bir çağrışım yaratır.


İnsan ve Hayvansal Kokular: Yoğun ve vahşi hayvansal kokular örneğin, güçlü dışkı, idrar veya hayvan derisi kokusu bazen tehditkar ve karanlık bir his yaratabilir.

Kötülüğe çağrı

Eski inanç ritüellerde mistik özelliklere atfedilen ağır ve baskın kokular, kötülüğe hizmet eden karanlık güçlerin, bir parçası olarak ayinlerde bir sınır veya geçiş kapısı olarak iblislerin ve zararlı cinni bedensiz varlıklar ile temaslar bazı amaçlar için kullanılırdı.

Kötülüğün Kokusu

Büyü

Tarih boyunca bazı büyücülerin kullandığı bir takım yöntemler arasında kirli ve kötü kokulu virane mezbelelik mekanlarda yakılan bazı reçineler, küflü adaçayının yanarken yaydığı keskin bir dumanı, zehirli bir bitki olan datura yani boru çiçeğinin yanarken çıkardığı sersemletici duman, kenevir dumanı gibi bazı yöntemlerle yapılırdı.


Kötü kokuların olduğu yerde kötülük vardır

Havas alimlerinin uyarıları; çürümüş soğan, yumurta kokuları, ağır wc lağım kokusu, evde biriken çöpler, civardan gelen bataklık veya durgun su kokuları, yanık, katran kokusu gibi bazı kokulardan beslenen varlıkların evlerde paranormal aktivitelerin başlangıcı ve huzursuzluk oluşturduğu kanısı hakimdir.


Özünde, güzel her şey temizdir, temiz olan her şey güzeldir.


Güzel kokular

Misk, amber, gül yağı, oudh, defne yaprağı, sirke, nane, karanfil vs.. gibi kokuların frekansı yüksek olduğu için günlük yaşamda sıklıkla kullanmakta fayda vardır.


(2137)- Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Bana, (dünyanızdan) koku ve kadın sevdirildi. Gözümün nuru ise namazda kılındı." [Nesâî, İşretu'n-Nisâ 1, (7, 61).]

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page