top of page

Habeşistan Civet ኢትዮጵያ

Güncelleme tarihi: 22 Şub

Civetictis civetta

Etiyopya አቢሲኒያ ሲቬት

Civetictis civetta   Etiyopya civet parfümler

Habeşistan civet kedisi meyveler, sürüngenler, kemirgenler, yumurtalar ve omurgasızlar beslenen ortalama 15 kg ağırlığa ve yaklaşık 146 cm uzunluğa sahip bölgesini işaretlemek için perineal bezlerinden macun kıvamı koyu misk salgılayan kedi türlerindendir.


Civetictis civetta   Etiyopya civet içeren parfümler

Parfümlerde civet kullanımını ilk 10. yüzyıl başlarında Arap parfümcüler tarafından Habeşistandan temin edilen civet kedisi miskleri kullanılmaya başlanmıştır.


Civet misk hikayesi

Antik kitabelerde Kraliçe Belkıs tarafından Kral Hz. Sultan Süleyman'ı ziyaretinde civet kedisi hadiye ettiği rivayet edilir.

Eşsiz civet misk kokusu ve esans

Parfümlerde lüks, ihtiras ve şehveti vurgulayan marzipanlı Habeş civeti oryantalist kokusu adeta vahşi Afrikanın yıldızlı gökyüzünün karanlık gece hikayelerini betimler gibi notaları süslemektedir.

Civetictis civetta cinsi  Etiyopya civet kedisi misk esansı

Parfüm kulllanımına elverişli olması için solvent absolite veya tentür yöntemi ile kokulu macun rafine edilerek misk yapılır.


Civet alkol tendür

Saf ham macunsu hali hoş olmayan kirli ve agresif hayvansal tonlar sergileyen rafine edilmemiş civet, alkol içinde aylarca eskitildikten sonra ki konsatre durumunu göre değişken rayihası genelde bademli nüaslarla derin yasemin benzeri çiçeksi ve tatlı hayvansal karaktere bürünür.


Civet kokusu

Civet yağ maserasyon

Bu yöntem ise alkol tendüre kıyasla sivri hatlardan yoksun kokusu çok daha yuvarlak hatlara sahip velvet tatlı ve kadifemsi kürk yumuşaklığı tonlarında tatlı bir hayvansallık ve tatlımsı koyu floral olarak özetlenebilir.


Tüm civet türleri

Chrotogale

Cynogale

Diplogale

Hemigalus

Arctogalidia

Makrogalidia

Paguma

Paradoksurus

Civettitis

Viverra

Viverrikula


civet parfüm


Civet içeren parfümler

Kouros Yves Saint Laurent

Maai Bogue for women and men

Afrika Olifant Nishane for women and men

Gold Man Amouage for men

Muscs Koublai Khan Serge Lutens













25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Akamber

Pastırma

bottom of page