top of page

İlaç ve Agarwood

Agarwood yağı ile iç huzuru keşfedin

Agarwood insan beyninde elektriksel frekansları üzerinde güçlü pozitif uyum etkisi oluşturan ve duygusal ağır depresyon, menopoz, travma kaynaklı ruhsal şikayetlere şifa bulabileceğiniz benzersiz bir uçucu yağ olarak kabul edilir.


Manevi geleneğin törenlerinde ve ezoterik ayin ve zikirlerde rağbet görüp sıklıkla tercih edilen bir uçucu yağ olan agarwood aynı zamanda Tibet rahipleri, iç enerjilerini arttırmak ve zihin ve ruha arındırmak ve mutlak huzur sağlamak için Agarwood yağını kullanırlar.

Åžifa

Agarwood romatizmal ve artritik durumlar da dahil olmak üzere ağrıyı hafifletir. Analjezik, antiartritik ve antiinflamatuar özellikleriyle bu esansiyel ud yağı, ağrıyı hafifletmeye ve romatizma ve artritle ilişkili inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.

Semptomları hafifletmek için ağrılı bölgelere iki damla Agarwood oud yağı ile biraz hindistancevizi oud yağı karıştırılarak masaj yapabilirsiniz.


Diüretik özellikleri, toksinleri ve ürik asidi sistemden temizlemek için daha sık idrara çıkmayı teşvik ederek ağrıyı, şişlik, ödem ve sertliği azaltır. Ayrıca kas ağrısını dindirmek için sıcak veya soğuk kompres içinde 2 damla ud yağı kullanabilirsiniz.

Sindirim Sistemi

Agarwood yağının sindirim, gaz giderici ve mideyi rahatlatan özellikleri, sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi olarak kullanıldığında gaz oluşumunu önler.

Ağrılı gaz zaten mevcutsa, agarwood yağı gazın dışarı atılmasına yardımcı olur ve rahatsızlığı minimuma indirger.


Ağız kokusu

Araştırmacılar, Agarwood yağının bir dizi bakteriye karşı etkili olduğunu tespit edilmiştir. Ağız kokusunun nedeni bakterilerdir ve agarwood yağı geleneksel olarak nefesi tazelemek için kullanılır.


Meme Kanseri

Agarwood yağı, kanser önleyici özellikleri açısından yapılan detaylı araştırılar sonucu hücre kültürlerinde MCF-7 meme kanseri hücrelerinin büyümesini engellediği keşfedilmiştir.

Umut verici sonuçlar, agarwood yağının meme ve diğer kanser türlerindeki tedavi ve sonuçları hakkında çok daha kapsamlı araştırmalar başlatılmıştır.


Cilt sağlığı

Agarwood yağı anti-inflamatuardır ve antibakteriyel olarak kızarıklık, şişlik, tahriş veya şişkinlik içeren herhangi bir cilt rahatsızlığı için faydalı olduğu yapılan klinik araştırmalar sonucu tespit edilmiş olup ayrıca ciltteki bakterileri giderip cilt lekelerin sayısını azaltmaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir.


Uyarı:

Uçucu yağlar kesinlikle gelişi güzel, ezbere kullanılmamalıdır.

Unutmayın ! doğal ve saf bile olsa uçucu yağlar ciddi bazı yan etkileri olabilir.

Lütfen bu konuda uzman doktorlardan yardım almayı ihmal etmeyin

Paylaşılan bilgiler sadece eğitim ve araştırma amaçlıdır tavsiye niteliğinde değildir ve oluşabilecek olumsuz yan etkilerde hiç bir sorumluluğu yoktur.

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page