top of page

Adrenalin

İnsan

parfümler ve İnsan Salgıları

Parfümlerde ilk olarak 2006 yılında kullanılmaya başlanan yeni buluş aynı zamanda insanlarda aktif olan feromon sınıfına ve feromonların koku bileşimlerine sentez dahil edilmesine ilişkilidir.



Etat Libre d'Orange laboratuvarında erkek ve kadınlar üzerinde kan, ter, tükürük, idrar, gözyaşı, sperm ve insan vücudunun heyecen, korku ve haz halindeki tepkimenin neden olduğu hormonal salgıların insan cildi üzerindeki değişken koku örnekleriyle parfüm deneyleri yapan ve muhtemelen de parfümlerinde sentez bazı insan kaynaklı koku bileşenleri kullanan bir markadır.


Parfüm Bir Katilin Hikayesindeki Jean-Baptise Grenouille'nun enfleurage yöntemiyle insan üzerindeki kokulu katı yağı orak şeklinde bir bıçakla kazıyarak yağ içine sinmiş ve Hapsolmuş insan kokusunu yakalamak için tatbik ettiği bir takım yöntemleri hatırlayanlar vardır.

18. yüzyılda konu edilen flim sahnesinden günümüzün yüksek teknoloji nimetleri ve getirmiş olduğu yenilikler sayesinde gelecekte kişiselleştirilmiş insan kokusunu parfümlerde hissetmeye başlayacağımız konusunda hiç bir şüphe yok.


Adrenalin içeren parfümler

Sécrétions Magnifiques - Etat Libre d'Orange

Gambling- The House of Oud

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kumarin

Baklava

Mürekkep

bottom of page