top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Korkmaz

Kewra

Güncelleme tarihi: 5 saat önce

Pandanus Odoratissimus


kewra çiçeği

Çalı biçiminde büyüyen Pandanaceae familyasına ait çok güzel kokulu çiçekler Kewra, Kewda veya Keora adıyla bilinen bitki Güney Asya, doğu Hindistan, Tayvan, Japonyanın güneyindeki Ryukyu Adaları'na kadar yayılan bir popülasyonu vardır.

Kewra, her biri yaklaşık 6 inç uzunluğunda 30-40 adet sivri çiçekler açar dişi kewra çiçekleri kokusuzdur bir süre sonra meyveye dönüşür bu nedenle sadece erkek çiçekler kokuludur ve parfüm için elverişlidir.


Esans, Koku, Parfüm, Parfüm ansiklopedisi, Oudh, Agarwood, Musk, Sandalwood, Ambergris, Parfüm notaları, Parfüm bileşenleri, Amber, Misk, Attar, Sandal ağacı, Esanscılık, Aquilaria, Kinam, Gyrinops, Miscilik, Kokuculuk, Esanscı, Koku esans tarihi, Çiçek Damıtma
Kewra çiçekleri

Gıda endüstrisinde tatlandırıcı ve aroma verici olarak ta kullanılan kewra aynı zamanda egzotik parfümler, deodorantlar, kokulu mumlar, tütsü çubukları ve diğer aromatik ürünlerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.


Kewra çiçeği absolite veya hidro damıtma ile çiçeklerinde elde edilen açık sarı esans meyveli tonlarının yanı sıra zambak ve gül benzeri egzotik, tatlı, derin, güçlü adeta patlayan çiçek buketlerinin muazzam ahengi vardır.


Kewra çiçeği içerikli parfümler:

An Indian Summer La Fleur by Livvy

Esprit (Spirit) Ajne

Fleur de Rampai Malay Perfumery

Sweet Farewell Strangers Parfumerie

Khimhan SIAM 1928

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page