top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Korkmaz

Omumbiri

Güncelleme tarihi: 10 Ağu

Commiphora wildii (Namibya Mürü)


Parfümlerde Omumbiri reçinesi

Omumbiri, Namibya'nın en kurak çöllerinden bazılarına özgü bir Mür türüdür.

Yere yakın büyür, dikenli tacını güneşte kavrulan kayaların üzerine yayar. Bu zorlu ortamda çok az bitki hayatta kalabilir.

Esans, Koku, Parfüm, Parfüm ansiklopedisi, Oudh, Agarwood, Musk, Sandalwood, Ambergris, Parfüm notaları, Parfüm bileşenleri, Amber, Misk, Attar, Sandal ağacı, Esanscılık, Aquilaria, Kinam, Gyrinops, Miscilik, Kokuculuk, Esanscı, Koku esans tarihi, Çiçek Damıtma

Yılın en sıcak döneminde kabuk kırılır ve çatlaklardan reçine sızar.

Yakıcı güneş altında reçinenin kuruması uzun sürmez. Koyu kehribardan beyaza değişen rengi, yaşının iyi bir göstergesidir.

En açık tonlar en taze reçine olduğu anlamına gelir.

Göçebe himba kabilesininin kadınları onu kabuğundan kazıyarak vahşi doğadan toplarlar ve kadınlara reçineleri için yerinde ödeme yapan yerel kooperatif tesisinde işlenerek satışından elde edilen kâr himba kabilesine geri döner.


Esans, Koku, Parfüm, Parfüm ansiklopedisi, Oudh, Agarwood, Musk, Sandalwood, Ambergris, Parfüm notaları, Parfüm bileşenleri, Amber, Misk, Attar, Sandal ağacı, Esanscılık, Aquilaria, Kinam, Gyrinops, Miscilik, Kokuculuk, Esanscı, Koku esans tarihi, Çiçek Damıtma

Geleneksel Himba kadınları Omumbiri'yi yüzlerce yıldır parfüm olarak kullanmışlardır. Toz haline getirirler ve koruyucu, hoş kokulu bir macun yapmak için hayvansal yağ ve aşı boyasıyla karıştırırlar veya kuru bir parfüm olarak diğer aromatik bitkilerle birleştirirler. Omumbiri'nin iltihap önleyici ve canlandırıcı özellikleri, onu cilt bakım ürünleri için yararlı bir bileşen haline getirir.


Ritüel Omumbiri, doğurganlık ve koruma ile ilişkilidir. Kalbi sakinleştirir ve kötü büyülere ve lanetlere karşı korur. Aromatik kokusu, huzurlu bir ortam yaratır ve dağınık zihnin esaslara odaklanmasına yardımcı olur.


Koku Omumbiri esans yağı, biraz tatlı ama canlı üst notalara sahip, sıcak, limonsu, balzamik, topraksı ve kurumaya yakın miskli hayvan kürkü rayihaya bürünür.


Kokusu, diğer Mür türlerinden daha çok Frankincense'i andırır.

Reçine için bir derecelendirme sistemi olmadığından, yağı damıtmak için kullanılan reçineye bağlı olarak her parti benzersizdir.


Buhar ile damıtılan rengi olmayan şefaf dan açık sarıya kadar elde edilen yağ değişkendir.


Omumbiri esansının aroması da zamanla, bekledikçe olgunlaşmaya, derinleşmeye ve gelişmeye devam edecektir.


Omumbiri esansiyel yağı, Paçuli, Hint Eti, Frankincense, Petitgrain, Oppoponax, Sweet Myrrh, Labdanum, Tonka ve Benzoin ile iyi uyum sağlar.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page