top of page

Çarkıfelek

Passiflora Edulis


Çarkıfelek notası parfümlerde ilk olarak 1955 yılında kullanılmaya başlandı.


Parfümeri alanında çarkıfelek meyvesi ağırlıklı olarak kadınsı kreasyonlarda kullanılır ve hem meyveli hem de çiçeksi egzotik dokunuşlarda oldukça başarılı bir notadır.

Çarkıfelek meyvesinin özü, tatlılara, yoğurtlara ve içeceklere egzotik bir dokunuş katarak mutfak kreasyonlarını zenginleştirmek için kullanılır.

Baştan çıkarıcı çarkıfelek meyvesinin enfes tatlı kokusu ve egzotik keskin aroması, kremler, duş jelleri, şampuanlar, vücut losyonları, sabunlar, saç bakım balsamları ve hatta parfümlere kadar çeşitli ürünlerde sıklıkla kullanılan bir kokudur.

Çarkıfelek meyvesinden esansı doğrudan çıkarmak oldukça zor ve maliyetli olduğundan dolayı meyvenin benzersiz aroması, yeni teknoloji headspace tekniği ile moleküler kimyasal yapısı tespit edildilip laboratuvarlarda simüle sentezlenerek çoğaltılarak kullanıma sunulur.

Meyveli ailenin bir üyesi olan çarkıfelek meyvesi parfümlerde diğer meyvelerle, özellikle de ananas, papaya, mango ve hindistancevizi gibi egzotik meyvelerle uyumlu bir şekilde harmanlanarak üst veya kalp notalarda hissedilir.


Çarkıfelek içeren parfümler

Carolina Herrera 212 VIP

Celine Dion Paris Night

Chanel Allure

Clinique Calyx

Juicy Couture Juicy Couture

Kylie Minogue Darling

Taylor Swift Wonderstruck Enchanted

Vivienne Westwood Libertine

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Siyah Sapote

Hint inciri

bottom of page