top of page

Parfümcü lavantası

Lavandula angustifolia


40/42 Parfümcü lavantası

40/42 Parfümcü lavantası

 

Lavanta yağının kokusu izlenilen distilasyon sürecinden, mevsimden, yetiştiği coğrafyadan büyük ölçüde değiştiren etkenlerden bazıları; yağış, 3000 feet üzeri atmosfer basıncı, toprak koşullarındaki küçük değişiklikler ve çapraz tozlaşma ile damıtma sırasında meydana gelen olayların tümü, yağın kokusu üzerinde ciddi bir etkiye sahip olduğundan dolayı lavanta aromasındaki bu değişiklikler, damıtılan lavanta yağının üzerinde dramatik bir etkiye sahip olduğu gerçeği bir çok parfümcü lavantanın içeriğindeki, kafur veya borneol bileşenlerinin istenmeyen kokusunu absorbe eden baskın linalil asetat içeren daha çiçeksi rayiha 40/42' kalitesinin güvenilir ve tutarlı aroması beğenildiğinden dolayı çok popülerdir.

40/42 Parfümcü lavantası ve detayları

LAVANTA 40/42 yüksek irtifa parfüm lavantası

Parfüm ve koku endüstrisinde yaygın olarak kullanılan standartlaştırılmış kimyasal gübrelerden ve böcek ilaçlarından uzakta, doğal damıtılan uçucu yağın niteliğini belirleyen kalitedir.

Lavandula angustifolia

Yağ her distilasyonda tutarlı bir aromaya sahiptir ve yüksek rakımlarda yetişen lavanta, önemli ölçüde daha yüksek ester içeriğine sahiptir ve bu nedenle esansiyel yağ 40/42 bileşenli lavanta sadece lavandula angustifolia için tanımlanan bir kalite belirleyici unsurdur ancak bu konu diğer lavanta türlerinde bu standartlar ile anılmaz.

Lavandula angustifolia ve parfüm

Konu aslında lavantada oluşan iki ana aroma bileşiği olan %40 linalool ve %42 linalil asetat içeren doğal lavanta yağının ayrıntısında gizlenen kalitesidir.

Lavandula angustifolia lavantası info

En çok değer verilen Lavanta, genellikle İngiliz Lavantası olarak adlandırılan Lavandula angustifolia, bazı kaynaklarda "Gerçek Lavanta" olarak da anılır".

Bu durum maalesef bazı insaların diğer 38 Lavandula türünün gerçek lavanta olmadığı sonucuna varmasına neden olan yanlış bir kanıdır.


Lavandula angustifolia kokusu

Lavandula türlerinin tamamı gerçek lavanta olmasıyla birlikte bu durum, parfümlerde yalnızca Lavandula angustifolia'nın uygun olduğunu iddia eden bazı botanik parfümcüler ve aromaterapi için yalnızca Lavandula angustifolia'nın yeterli olduğunu iddia etseler de bu sonuç karşıt görüşlü bazı aromaterapistler ile aralarında fikir ayrılığına sebep olan bir konudur.

mor Lavandula angustifolia

Bahsi geçen fikir ayrılığı diğer lavanta türleri %5-12 arasında yüksek kafur yüzdesine sahip otsu kokulu yağı genelde aromaterapiye daha yaygın kullanımı aynı zamanda arındırıcı ve koku giderici amaçlarla da kullanılan lavanta türü olarak rağbet görmesinden kaynalıdır.


Öyle veya böyle sonuç ne olursa olsun lavantanın asırlardır insanlar üzerindeki pozitif etkileri tartışmaya kapalıdır.


Lavanta hakkında diğer konular için link


Lavanta içerikli parfümler:

Goutal Paris Eau de Lavande

Crabtree & Evelyn Lavender

L’Artisan Parfumeur Mon Numero 4

L’Occitane en Provence Lavender Eau de Cologne

Penhaligon’s English Fern

Sarah Jessica Parker Lovely

Woods of Windsor Lavender

Yardley English Lavender



Son Yazılar

Hepsini Gör

Arap Yasemini

bottom of page