top of page

Afrika Karo Karounde

Karo-Karounde

Leptactina senegambica

Muhtemelen botanik parfümeride kullanılan en ender çiçektir ve elde edilen esas miktarını yıllık üretimini çok değişken olduğundan belirlemek oldukça zordur.

Fransa'nın parfüm şirketleri bu nadir çiçeği keşfettiği zamanlarda elde edilen esansı özel parfümlerinde kullandığını iddia ettiği yıllarda tüm Afrikadan elde edilen esansın toplamı 200 kilodan çok daha azdı.

Eski Afrika'nın büyülü çiçeği

Leptactina senegambica Hook

Batı/güney tropikal Afrika ve Sierra Leone, Kongo, Mali. Gine'nin yerel olarak kullanılan uçucu yağı ve kerestesi için doğadan hasat edilen çiçekli bir çalı türüdür.


Leptactina Senegambica beyaz çiçeklerinden solvent absolite yöntemi ile yoğun, ağır floral, tatlı, sarhoş edici yasemin, manolya arasıda rayihası ile bir tutam badem marzipan ve meyveli tonlara sahip neredeyse gerçek misk geyiğinin güçlü hayvani nüansına sahip muhteşem kokulu saf esans elde edilir.


Leptactina familyasına ait diğer türlerden elde edilen esans buharda pişirilmiş çikolatalı-portakallı pudingin alttonları ile hafif sulu şeftali ve adeta ylang-ylang, gardenya, yasemin, sümbülteber karışımını andıran ceviz kokulu floraldır.



Karo Karounde içerikli parfümler:

Destiny Marilyn Miglin for women

Bouquet Massai 10.1 Pierre Guillaume Paris

Comme des Garcons Series 2 Red

Nuit de Bakélite Naomi Goodsir

Pleasures Estée Lauder for women

Far Away Avon for women

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Arap Yasemini

bottom of page