top of page

Toprak

Güncelleme tarihi: 19 Kas 2023

Hindistan Mitti

mitti attar


İlk yağmur damlaları yüzeye düştüğünde yeryüzü uyanır ve harika bir koku yayar.

Attar Mitti'nin böyle bir anlayışı var! Kuru, topraksı çamurla ıslanmış tropik yağmur fantezilerine hiç şüphe yok ki hayran kalacaksınız.


mitti attar

Attar mitti, kuru kil veya mitti ile karıştırılmış yüksek kaliteli ve aromalı Hint sandal ağacı üzerine hidro distile damıtılmış bir tekniktir.



mitti attar yapımı

Mükemmel dengeli!

Bu attar kuşkusuz sarhoş edici, huşu uyandırıcı ve sevgi, eğlence ve nostalji duygularını uyandırabilir.

mitti attar oil

Geleneksel olarak bazı karmaşık yöntemlerle elde edilen doğal topraktan elde edilen kokulu bir yağ olan toprak Hint Ganj Nehrinin pişmiş nehir toprağı / beyaz kildir.


miittii


Kil topraktan çıkarılır ve bir fırında pişirilir, ardından bakır kazanlarda suya daldırılır ve sandal ağacı yağı bazlı damıtma prosedürü killi toprakla damıtma imbiğinin kapağı çamur ile sıvanır örtülür ve mühürlenir ve damıtma işlemi genelde inek gübresi ile kalorisi düşük imbik ateşi yakılır ve buhar, koku oluşturmak için bambu boru alıcıların yardımıyla yağ tabanının üzerinde yoğunlaşır borulardan geçen buharlı yağ mitti oluşur.






Bu işleme geleneksel hidro damıtma denir. Bu süreç aynı zamanda yağmur sonrası ortaya çıkan toprak kokusunun en doğal halidir.


Topraksı, hafif nemli, mineral ve nemli bitki kökleri, biraz küflü saman nuaları içeren, genellikle parfümlerin orta ve dip notalarında kullanılan çok ender bir kokudur



Sakinleştirici ve rahatlatıcı koku, gençleşmenin gerçek özünü çağrıştırır.

Attar mitti, muson yağmurlarının gelişini tamamladığı ve bir yaşam şifacısı olarak selamlandığı için Hintliler tarafından çok sevilir.

Muson yağmurlarının getirdiği tazelik ruhunu ve vahşi dünyanın parlaklığını yakalarken, organik gücünü ve uyarlanabilirliğini vurguluyor.

Yağmurlu bir sabah için faydalı olan karşılama kokusunu bünyesinde barındırır.

Bölgenin zengin, ufalanan toprağı ile buluşan ilk muson yağmurlarının olağanüstü yoğunluğu, bu görkemli kokulu Attar yağı yeniden doğal olarak toprak kokusu simüle edilmiştir.



Geleneksel toprak çömlekler ile eski Hint damıtma tekniği kullanılarak yapılır kil pişirilip kavrulduğunda aromalı toprak kokusunu yakalamak mümkün olmuştur.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kumarin

Baklava

Adrenalin

bottom of page