top of page

Silani

Gyrinops versteegii

Silani oudh

Yeryüzünün en kıymetli ağacı

Parfüm ötesi bir tutku Gyrinops

Sri lanka Silani

Silani geçmişte Sri Lanka adasına gelen sömürü işgalciler tarafından verilen bir isim olan Seylan kelimesinden türetilmiştir.

Gyrinops versteegii

Geçmişte tüccarların Seylan'dan geldiğini vurgulamak için bu "Silani" terimini ilk Orta Doğu Kraliyetlerine Sri Lanka oudh sunduklarına inanılıyor.

Gyrinops versteegii sri lanka

Bu terim yıllarca devam etti ve bugün Sri Lanka Oud, tüketiciler tarafından Silani oudh olarak biliniyor ve hatta terim o kadar ünlendi ki, bazı oudh müşterilerin silanin bir ülkenin adı olduğuna sandılar.


Sri Lanka oudh

Silani nedir ?

Silani Oud, nadir bulunması nedeniyle Agarwood dünyasında özel bir yere sahiptir ve ayrıca Thymelaeaceae familyasından Gyrinops versteegii Papua yeni gine ve Sri Lanka arasında sıkışıp kalan bölgede endemik bir ağaç cinsidir.


silani geleneksel

Tüm dinlerde büyük önem atfeden oudh asırlardır peygamberlerin, kralların, imparatorların, sultanların ve zengin avrupalı aristokratların beğenisini kazanan rayihası günümüze kadar da milyonlarca hayranını arkasından sürükleyen bir tutku haline gelmesine sebebiyet vermiştir.

oudh oil

Nasıl elde edilir ?

Sri Lanka diğer oudhlar da olduğu gibi Gyrinops versteegii cinsi ağacın sadece enfekte olmuş hastalıklı bölgesinde oluşan reçineli bölgenin hasas bir şekilde buhar damıtma ile elde edilen güçlü bir aromaya sahip saf bir esanstır.

Bu ağaç genelde insan eli değmemiş bakir orman derinliklerinin yüksek rutubetli bol yağış alan izole yerlerinden kaçak orman avcıları tarafından keşfedilip kesilmesiyle sonuçlanır.

Aroma

Ağaç yaşı, coğrafya, cins, damıtma prosedürü, stoklama süresi ve koşullarına bağlı olarak spesifik değişken silani oudh kahve rengi, siyah, yeşil renkli esansının eşsiz komplex rayihası aynı parfümlerde de olduğu gibi saat saat değişen adeta içinde harici bir çok koku notası varmışcasına çok katmanlı gizemli notlarını doğal reçineli kısmında barındıran büyüleyici bir kokuya sahiptir.

Bu esans süet deri, misk, karamel, ahşapsı, koyu karanlık meyveli tonlar, tatlı balzamik hatta şekerli tonlar, ezme oryantalist baharat, topraksılık ve paçuli benzeri zengin doğal bir aromaya sahiptir.

sri lanka



40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Meşe yosunu

bottom of page