top of page

Yasemin genelleme

Güncelleme tarihi: 31 Mar

Parfümlerin olmaz ise olmazı Yasemin


esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık

Avrasya, Afrika ve Okyanusya'nın tropikal ve ılıman bölgelerinde sıkça yetiştirilen

yasemin parfüm endüstrisinde çok önemli bir kokudur. Dünyada 200 çeşit yasemin türü vardır.

esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık



Yasemin çiçekleri Mayıs ve Haziran aylarında çiçek açar ve Ağustos'tan Kasım'a kadar hasat edilip narin çiçek yaprakları, şafaktan önce elle dikkatlice toplanmalıdır ve ardından hızlıca damıtma işlemine tabi tutulmalıdır. İşlemden önce çiçekler ne kadar çok uzun süre bekletilirse elde edilecek saf yağın kalitesi ve verimi o denli ölçüde kaybolacaktır! Bu nedenle aynı gül hasatında olduğu gibi yasemin çiçeğide bünyesinde barındırdığı uçucu yağ bozulmadan zamana karşı hızlı prosedür sayesinde olumsuz etkileri doğrudan minimuma indirgenir.


esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık
Gece yarısı toplanan yaseminler güçlü kokuları Mısır'ın bereketli Nil Deltası'ndaki tarlalardaki toplanan çiçekleri

esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık

Farsça kelime yasmin 'Allah'ın hediyesi' anlamına gelir. Filipinlerin kültüründe Yasemin "çiçeklerin çiçeği" olarak adlandırılır.




esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık




Yasemin çiçeğinden elde edilen bir tür uçucu yağ olan yasemin yağı, ruh halini iyileştirmek, stresi yenmek ve hormonları dengelemek için popüler bir doğal ilaçtır. Aynı zamanda kremler, yağlar, sabunlar ve şampuanlar gibi yüksek kaliteli parfümlerde ve kozmetiklerde sıkça kullanılır.


esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık

Yasemin çiçeği buhar damıtma yöntemi ile 1000 gram yağ için 8 milyon çiçek gerekir! Bir başka ifadeyse özenle seçilmiş 8000 çiçekten yalnızca 1 gram saf yasemin özü yağı elde edilir.



Co2, solvent absolite, hidro damıtma yöntemi olarak distilasyon saf yağında 259 bileşen tespit edilmiştir.

esans, koku, parfüm, uçucu yağ, parfüm ansiklopedisi, dogal kokular, botanik parfümeri, distillation, oudh oil, agarwood oil, musk oil, sandalwood oil, ambergris, gül yağı, geleneksel parfümler, misk ve amber, parfüm notaları, parfüm yapımı, parfüm bileşenleri, amber, misk, attar, vegan parfümler, Sandal ağacı, Gyrinops agarwood, esanscılık

Parfümcüler için yasemin çiçeği; Tam olarak ne yapmak istediğini bilen koku tasarımcıları için mükemmel bir şekilde harmanlanıp oluşturulan koku piramidi notaları harika sonuçlar vererek büyülü bir parfüme dönüşebilir.


Yasemin genellikle bir parfümün kalp notalarda hatta nadirde olsa taban notası olarak kullanılır.

Parfümlere kıvrımlı yuvarlak hatlar oluşturmak ve diğer notaların keskin hatlarını törpüleyip daha rafine nüanslar ile kokuya sakin dinginlik vermek için kullanılan bu esans oldukça karanlık, topraksı, duygusallık, misk hayvansallığı barındıran doğal koku efekti parfümlere ahenkler, zenginlik ve yoğun derinlik vermek için kullanılır.

Yasemin çiçeğinin kokusu aynı zamanda olumlu etkileri parfüm içeriğinde olan diğer floral çiçek notalarının daha belirgin ön planda tutarak nispeten bir tutam gizem biraz lüx hissiyat oluşturmak içinde idealdir.

Bu nedenle Yasemin çiçeğinden elde edilen kokulu esans parfümlerde resmi, ciddi, olgun, yoğun ve oryantal parfümlerde tercih edilirken, fresh ve sportif parfümlerde pek kullanılmaz. Ayrıca Yasemin, parfüm karışımlarındaki formüllerde hemen hemen diğer tüm koku notaları ile iyi uyum sağlar.


175 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page